Gullit ziet zoon contract tekenen: 'Daar heb ik hem ook voor gewaarschuwd'

Gullit ziet zoon contract tekenen: 'Daar heb ik hem ook voor gewaarschuwd'

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 13:12vr 10-05-2019 om 13:12

Laatste update: vrijdag 10 mei 2019 om 13:14vr 10-05-2019 om 13:14

Ruud Gullit hoopt dat zoon Maxim 'met zijn eigen identiteit gaat spelen'. De 17-jarige verdediger tekende vrijdag een contract bij AZ en dat vervulde Gullit senior met trots.

Gullit noemt de contractondertekening 'emotioneel'. "Er gaan allerlei gedachten door je hoofd. Vooral toen hij nog zo klein was en wat er allemaal gebeurd is in de tussentijd. Ik ben echt wel heel erg trots op hem", vertelt hij voor de camera van AZ.

Hij weigert om zijn zoon met zichzelf te vergelijken. "Hij moet zichzelf zijn, vind ik. Iedereen wil altijd maar vergelijken, daar heb ik hem ook voor gewaarschuwd. Maar hij is vrij down to earth", aldus Gullit. "Ik hoop ook dat hij met zijn eigen naam gaat spelen. Hij heeft natuurlijk wel een shirt met zijn achternaam, maar ik zeg: ga gewoon met je eigen identiteit spelen."

Gullit geeft toe dat hij niet had verwacht dat zijn zoon zich zo snel zou ontwikkelen. Maxim Gullit speelt pas sinds de zomer van 2017 voor de Alkmaarders. "Die stappen zijn heel snel gegaan, sneller dan ik verwacht had. Dus ze doen hier iets heel erg goeds bij AZ."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws