AZ legt Gullit vast: 'Heeft de potentie om het eerste elftal te bereiken'

AZ legt Gullit vast: 'Heeft de potentie om het eerste elftal te bereiken'

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 12:25vr 10-05-2019 om 12:25

Laatste update: vrijdag 10 mei 2019 om 12:50vr 10-05-2019 om 12:50

AZ heeft Maxim Gullit vastgelegd tot medio 2022. De 17-jarige zoon van Ruud Gullit maakte eerder dit seizoen zijn debuut voor Jong AZ.

"Maxim is een sterke verdediger met een echte winnaarsmentaliteit", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van de Alkmaarders. "Het is mooi om te zien dat hij sinds zijn overstap van AFC naar AZ al in anderhalf jaar heeft laten zien dat hij potentie heeft om het eerste elftal te bereiken. Dat hebben we gewaardeerd met een contract."

Gullit maakte in 2017 over van AFC naar AZ. Dit seizoen debuteerde hij voor Jong AZ en vrijdag werd zijn goede ontiwkkeling beloond met een contract. "Dit is een mooi moment", aldus Gullit. "Nu wil ik nóg harder werken om uiteindelijk in het stadion te kunnen spelen. Het gaat allemaal heel snel sinds ik bij AZ zit. Ik had niet beter kunnen wensen. Mijn doel is om nu een vaste waarde te worden bij Jong AZ."

Vader Gullit was zo trots als een pauw. "Best wel emotioneel, er gaan allerlei gedachten door je hoofd. Vooral toen hij nog zo klein was en wat er allemaal gebeurd is in de tussentijd", reageert hij. "Ik ben echt wel heel erg trots op hem."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws