Gigantische klap voor Raiola: zaakwaarnemer krijgt wereldwijde schorsing van FIFA

Gigantische klap voor Raiola: zaakwaarnemer krijgt wereldwijde schorsing van FIFA

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 21:49vr 10-05-2019 om 21:49

Laatste update: vrijdag 10 mei 2019 om 22:25vr 10-05-2019 om 22:25

Een gigantische klap voor Mino Raiola: de invloedrijke zaakwaarnemer uit Haarlem mag zich drie maanden lang niet bezighouden met transfers. In eerste instantie gold de schorsing alleen voor Italiaanse transfers, maar de FIFA heeft daar nog een schepje bovenop gedaan.

Dat laat de FIFA vrijdag weten. 'De beslissing van de FIFA is vandaag kenbaar gemaakt en gaat per direct in', licht de wereldvoetbalbond toe. Raiola zou in eerste instantie alleen door de Italiaanse bond worden geschorst, maar de FIFA heeft de schorsing overgenomen.

Het is niet precies duidelijk waar Raiola voor geschorst wordt, maar volgens de Italiaanse bond heeft het te maken met de transfer van Gianluca Scamacca naar PSV in 2015. Die transfer zou niet volgens de regels zijn gegaan. Raiola zelf was met stomheid geslagen en wist nergens van. Hij is in beroep gegaan tegen de schorsing van de Italiaanse bond, maar zonder succes en mag nu dus drie maanden lang zijn beroep niet uitoefenen.

De vraag is wat er nu gaat gebeuren met Matthijs de Ligt en Hirving Lozano, twee spelers die hard op weg leken naar een transfer. Beide spelers worden door Raiola begeleidt. Verder behoren ook spelers als Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic en Gianluigi Donnarumma tot zijn stal.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws