We moeten door en nu moeten we kampioen van Nederland worden

"We moeten door en nu moeten we kampioen van Nederland worden"

Gepubliceerd: zaterdag 11 mei 2019 om 07:37za 11-05-2019 om 07:37

De teleurstelling is zeker nog aanwezig, maar Dusan Tadic probeert de knop om te zetten na de Champions League-uitschakeling tegen Tottenham Hotspur. De routinier is trots op wat zijn ploeg in Europa heeft laten zien.

"Het is een grote teleurstelling, maar dat is voetbal en het leven. Soms zit het mee en soms tegen", zegt Tadic bij Inside Ajax. "Ik moet zeggen dat ik erg trots ben op iedereen. Op m'n pleggenoten, iederen binnen de club, de coaches, de fans, het bestuur, iedereen. Hier leefde iederen voor. Dit was onze droom. We hadden het verdiend om in de finale te staan. Het mocht niet zo zijn, maar we kunnen onszelf nog steeds recht in de spiegel aankijken."

"Het is pijnlijk, maar wat ik zeg, dit hoort bij het voetbal. We moeten door en nu moeten we kampioen van Nederland worden. Aan het begin van het seizoen had niemand verwacht dat Ajax in de halve finale van de Champions League zou staan. We zijn een grote club en willen altijd meer. We hebben ook het gevoel dat er meer in zat. Je moet gewoon doorgaan."

De spelers van Ajax kregen direct na de uitschakeling een groot applaus van de fans. "We hebben heel veel mensen trots gemaakt en iedereen in Europa had het over Ajax. Dat blijven ze ook doen, want we hebben mooie dingen gedaan. We hebben laten zien dat we momenteel een van de beste ploegen uit Europa zijn en dat we in de finale hoorden. Het is teleurstellend, maar nu moeten we weer opstaan en laten zien dat we mentaal sterk zijn. Nog twee finales te gaan en we moeten het seizoen goed afsluiten, want dat verdienen de fans en de club."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws