'Real Madrid is dicht bij volgende aankoop: 45 miljoen voor nieuwe linksback'

'Real Madrid is dicht bij volgende aankoop: 45 miljoen voor nieuwe linksback'

11-05-2019 19:08
26

Ferland Mendy staat hoogstwaarschijnlijk voor een transfer naar Real Madrid. Een afvaardiging van de Spaanse grootmacht reisde onlangs af naar Frankrijk om te onderhandelen met Olympique Lyon, meldt Marca.

Mendy beleeft een indrukwekkend seizoen. De 23-jarige linksback, goed voor twee goals en één assist in de Ligue 1, heeft daarmee de aandacht van Real Madrid-trainer en landgenoot Zinedine Zidane getrokken. Volgens Marca moet de rappe Mendy voor ongeveer 45 miljoen euro de overstap maken naar het Estadio Santiago Bernabéu.

De komst van Mendy betekent slecht nieuws voor Sergio Reguilón. Het 22-jarige jeugdproduct van De Koninklijke kent dit seizoen zijn doorbraak. Hij was onder coach Santiago Solari zelfs basisspeler, maar Zidane stelt zijn vertrouwen in oudgediende Marcelo. Mendy moet volgend jaar de stand-in worden van de Braziliaan, terwijl Reguilón verhuurd mag worden.

Real Madrid versterkte zich voor komend seizoen al met Eder Militao en Rodrygo. Meer vuurwerk lijkt spoedig te volgen. Onder meer Eden Hazard, Paul Pogba en Luka Jovic prijken hoog op het wensenlijstje, terwijl ook de naam van Ajax-middenvelder Donny van de Beek viel als Plan B.