Denswil: 'Als de clubs er niet uitkomen, ben ik hier volgend jaar nog lekker'

Denswil: 'Als de clubs er niet uitkomen, ben ik hier volgend jaar nog lekker'

11-05-2019 21:18
11

Stefano Denswil denkt niet dat clubs in België de stijl van Ajax kunnen kopiëren. Denswil zag hoe zijn oude club veel indruk maakte in Europa, maar bekeek de wedstrijden van Ajax niet met de gedachte: ik had ook in die halve finale kunnen staan.

"Nee, want ik ben hier en hier speel ik toch ook Champions League? Wij hadden er ook kunnen staan", stelt Denswil in gesprek met Het Nieuwsblad. "Het was sneu. Zeg maar pijnlijk", zegt hij over de uitschakeling. "De eerste helft was voor Ajax en de tweede voor Tottenham. Ik ken er nog een paar jongens. Daley Blind, Veltman, Ziyech. Maar de meesten zijn nieuw. Het is al vijf jaar geleden dat ik bij Ajax speelde."

Club Brugge is hard bezig om te investeren in de jeugd, maar Denswil denkt niet dat de club snel in de buurt zal komen van Ajax. "Ik denk niet dat je de Ajax-stijl kan kopiëren. Je kan je best doen om in die richting te evolueren, maar om zo te spelen, met één op één druk zetten en een keeper die met rechts en met links ballen op je borst legt… Hier zie je dat niet, een doelman die een middenvelder aanspeelt. Durven ze het niet of kunnen ze het niet? Ik weet het niet."

Toekomst
Denswil hoort bij Club inmiddels tot het meubilair. De centrale verdediger verkaste in januari 2015 van Ajax naar Brugge en staat sindsdien bij de Belgische club onder contract. Het is goed mogelijk dat dat volgend seizoen weer zo is. "Ik ben nog steeds speler van Club. Als de clubs er niet uit komen, ben ik hier volgend jaar nog lekker", aldus Denswil.