'Bayern München ziet Ajax als voorbeeld: Kovac is klaar, Ten Hag genoemd'

'Bayern München ziet Ajax als voorbeeld: Kovac is klaar, Ten Hag genoemd'

Gepubliceerd: zondag 12 mei 2019 om 13:53zo 12-05-2019 om 13:53

In Duitsland wordt opnieuw aan de stoelpoten van Niko Kovac gezaagd. De trainer van Bayern München ligt zowel intern als extern onder vuur - en wordt na dit seizoen mogelijk opgevolgd door Erik ten Hag.

Dat meldt BILD. Kovac maakte vorig jaar de overstap van Eintracht Frankfurt naar Bayern München, maar een onverdeeld succes is dat niet. Het bestuur van Der Rekordmeister verwijt Kovac een veel te behoudende tactiek te hanteren.

De kritiek voert terug naar de uitschakeling tegen Liverpool in de achtste finale van de Champions League. De Bayern-leiding heeft zich groen en geel geërgerd aan het feit dat Kovac zijn ploeg 'laf en te verdedigend' liet spelen. De laatste wedstrijden tegen FC Nürnberg (1-1), Hannover 96 (3-1) en RB Leipzig (0-0) hebben de twijfels alleen maar vergroot.

Ook binnen het elftal wordt Kovac bekritiseerd, weet BILD. De spelers storen zich net als de clubleiding aan de verdedigende speelstijl en het gebrek aan een duidelijk aanvallend plan. Ook als Bayern de dubbel wint in Duitsland, is het bestuur naar verluidt niet tevreden. Hoge heren als Uli Hoeness en Karl-Heinz Rummenigge willen dat hun club gaat spelen als Ajax of Liverpool.

Bij Hoeness en Rummenigge groeit door de gebeurtenissen van de laatste weken het besef dat een trainerswissel misschien wel onvermijdelijk is. Een trainer met een duidelijke aanvallende filosofie en tactische finesse geniet de voorkeur. Ten Hag geldt daarbij als lichtend voorbeeld, al is daarmee niet gezegd dat Bayern de trainer na dit seizoen wil losweken bij Ajax.

Poll

Zou Ten Hag geschikt zijn voor Bayern München?

(932 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws