'Speldenprikje' van Blind: 'Of Van Bommel wel eens met 14-0 had gewonnen'

'Speldenprikje' van Blind: 'Of Van Bommel wel eens met 14-0 had gewonnen'

Gepubliceerd: zondag 12 mei 2019 om 20:57zo 12-05-2019 om 20:57

De titelrace in de Eredivisie is nog niet definitief beslist, maar Ajax gelooft niet dat het nog misgaat. Alleen wanneer PSV woensdagavond met dubbele cijfers van Heracles Almelo wint.

Daley Blind stond na afloop van de 4-1 zege op FC Utrecht Telegraaf-journalist Mike Verweij te woord en haalde enkele oude uitspraken van Mark van Bommel aan. "Het was een grap van Blind, een klein speldenprikje naar Eindhoven. Mark van Bommel zei in een eerder stadium dat hij wel eens met 11-0 had gewonnen. Dus Blind vroeg zich af of Van Bommel ook wel eens met 14-0 had gewonnen", laat de Ajax-watcher weten op de site van zijn werkgever.

Verweij karakteriseert het naderende kampioenschap van Ajax als de titel van de gemiste kansen van PSV en wijst naar de onderlinge confrontatie op 31 maart: PSV mocht een half uur lang met één man meer spelen, maar gaf de zege alsnog uit handen. "Dat is achteraf cruciaal geweest in de titelstrijd. PSV kwam hier tegen tien man, na de rode kaart voor Mazraoui, op 1-1. Toen hadden ze Ajax op acht punten moeten zetten. Maar in plaats daarvan toonde Ajax ongelooflijke veerkracht en kwamen ze op twee punten. En dat heeft ook iets onoverwinnelijks losgemaakt, zei Erik ten Hag al."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws