Van Gelder onthult: Ajax en Tagliafico verdelen transferopbrengst boven 20 miljoen

Van Gelder onthult: Ajax en Tagliafico verdelen transferopbrengst boven 20 miljoen

13-05-2019 00:06 Laatste update: 00:15
41

Nicolas Tagliafico verlengde onlangs zijn contract bij Ajax, maar lijkt in de zomer van 2020 alsnog te vertrekken. Volgens Rondo-presentator Jack van Gelder heeft Ajax een bijzondere afspraak gemaakt met de Argentijnse linksback.

Tagliafico tekende begin mei bij tot medio 2022, maar lijkt Ajax tegen een relatief bescheiden transfersom te gaan verlaten. Volgens Van Gelder is er sprake van een 'constructie'. "Tagliafico heeft bijgetekend en er ligt een gelimiteerde transfersom van twintig miljoen", vertelt Van Gelder tijdens de uitzending van zondagavond. "Maar alles wat er meer is dan twintig miljoen, wordt verdeeld tussen Tagliafico en Ajax. No cure, no pay, bij wijze van spreken. Dan worden we er allebei beter van."

Volgens analist Aad de Mos komen dat soort constructies vaker voor. "En dat is een uitstekende transactie van Marc Overmars." Youri Mulder maakte als speler van FC Twente hetzelfde mee. "Ik had toen 1,2 miljoen gulden in mijn contract staan. En daarboven werd het ook verdeeld." De oud-spits vertrok in 1993 naar Schalke 04. "Maar wat er dan altijd gebeurt: er wordt onderhandeld over de transfersom. Dan gaat de club toch zeggen: oké, als jij afziet van een stukje van jouw bedrag, dan laten we jou gaan. Dan is het toch weer onderhandelbaar."

Tagliafico kwam in januari 2018 voor vier miljoen euro over van Independiente. Wanneer de dertienvoudig Argentijns international vertrekt, lijkt hij te worden opgevolgd door een landgenoot: Nederlandse én Argentijnse media meldden onlangs dat de transfer van Lisandro Martinez nabij is.