Update: Argentijnse voorzitter: 'Moet alleen medische keuring ondergaan bij Ajax'

Update: Argentijnse voorzitter: 'Moet alleen medische keuring ondergaan bij Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 21:58di 14-05-2019 om 21:58

Laatste update: dinsdag 14 mei 2019 om 21:58di 14-05-2019 om 21:58

Ajax gaat zich zo goed als zeker versterken met Lisandro Martínez. In Argentinië wordt niet langer getwijfeld aan een transfer van de 21-jarige verdediger naar Amsterdam. Ook Voetbal International meldt dat een transfer op handen is.

Volgens TyC Sports heeft Defensa y Justicia het bod van zeven miljoen euro van Ajax geaccepteerd. De Amsterdammers moeten daardoor alleen nog een persoonlijk akkoord bereiken met Martinez. VI schrijft dat Ajax Martinez spoedig verwacht te presenteren.

Argentijnse media brachten maandag al naar buiten dat de Nederlandse topclub zijn zinnen had gezet op de enkelvoudig Argentijns international. Een dag later bevestigde De Telegraaf die lezing.

Ajax lijkt onder meer de Argentijnse topclub River Plate en diverse Mexicaanse clubs af te troeven. Martinez kan als centrale verdediger en als linksback uit de voeten. In de Johan Cruijff Arena moet hij op termijn de opvolger worden van landgenoot Nicolas Tagliafico, zo weet De Telegraaf. Met Lisandro Magallan beschikt Ajax over nog een Argentijnse verdediger.

Martinez staat te boek als een van de grootste verdedigende talenten van Argentinië. Hij werd opgeleid door Newell's Old Boys, maar maakte in 2018 de overstap naar Defensa y Justicia. Voor die club speelde hij het voorbije seizoen 25 duels, waarin hij goed was voor twee goals en drie assists.

Update 14-5, 21.58 uur: Alleen de medische keuring scheidt Lisandro Martinez nog van een overgang naar Ajax, zo meldt voorzitter José Lemme van Defensa y Justicia in gesprek met Gol de Vestuario. "Het is voor tachtig procent rond, hij moet alleen de medische keuring nog ondergaan. Zodra dat is gebeurd gaat hij een mooie toekomst tegemoet in Europa. Hij is een uitstekende professional, die een grote toekomst tegemoet gaat."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws