De Mos 'neemt petje af' na Ajax - Utrecht: Ik zou hem een dubbel salaris geven

De Mos 'neemt petje af' na Ajax - Utrecht: "Ik zou hem een dubbel salaris geven"

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 08:48ma 13-05-2019 om 08:48

Ajax moet het salaris van Hakim Ziyech verdubbelen. Dat stelt Aad de Mos bij Rondo op Ziggo Sport. De 26-jarige spelmaker maakte tegen FC Utrecht grote indruk op de oud-trainer.

"Ik neem mijn petje af voor Ziyech. Wat hij gedaan heeft, is niet normaal", aldus De Mos over Ajax - FC Utrecht (4-1). "Het was echt nodig, want Riechedly Bazoer was aan het bikkelen en maakte gemene overtredingen. In de 31ste minuut gaf Ziyech ook even zijn visitekaartje af en pakte hij Bazoer bij de zijlijn aan. Daarna kwam hij met zo'n mooie pass op Klaas-Jan Huntelaar."

Ajax moet volgens de analist alles in het werk stellen om Ziyech te behouden. "Ik zou hem een dubbel salaris geven. Je moet hem absoluut houden", vervolgt hij. Het is de vraag welke clubs in de markt zijn voor Ziyech. "Het is maar net of je AS Roma en Tottenham Hotspur tot de top rekent. Ik niet, dan zou ik bij Ajax blijven. Als het Real Madrid, Barcelona of Manchester City zou zijn... Maar die komen niet."

Wim Kieft denkt dat Ziyech openstaat voor een transfer. "Er ligt elders natuurlijk altijd een uitdaging. Hoe je het ook wendt of keert: dit elftal heeft het geweldig gedaan en het is niet waarschijnlijk dat ze dit volgend jaar weer doen, omdat het gros van de spelersgroep gaat vertrekken. De topcompetities zijn wel veel interessanter dan de Eredivisie en ik denk dat die spelers ook zo denken."

Ziyech ligt bij Ajax vast tot de zomer van 2021. Hij was dit seizoen in 28 competitieduels goed voor zestien doelpunten en twaalf assists.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij Ziyech deze zomer bij Ajax blijven?

Ja
62%
Nee
38%
(4329 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws