Swart over De Graafschap-quotes: 'Heb ik geen spijt van, want ze vroegen erom'

Swart over De Graafschap-quotes: 'Heb ik geen spijt van, want ze vroegen erom'

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 17:55ma 13-05-2019 om 17:55

De wedstrijd De Graafschap-Ajax, op het programma voor woensdagavond, is sinds 2016 onlosmakelijk aan Sjaak Swart verbonden. Nadat de Amsterdammers een zeker lijkende landstitel weggaven op de Vijverberg, hield Mister Ajax zijn nu al legendarische tirade over De Graafschap.

"Ik hoop dat ze eruit gaan", liet de woedende Swart destijds weten bij Alles op Swart van AjaxPrimeur. FOX Sports confronteerde de tachtigjarige oud-buitenspeler maandag met diens uitspraken. Swart staat er echter nog steeds achter. "Ik was kwaad, vooral op Ajax. En daarna op De Graafschap, omdat ze van die gekke dingen gingen zeggen. En toen gingen ze nog degraderen ook (na een play-offtweeluik met Go Ahead Eagles, red.). En dan vind ik helemaal niet leuk, want ik vind het een leuk cluppie."

Op de vraag of hij spijt heeft van zijn uitspraken, reageert Swart dan ook ontkennend. "Want ze vroegen erom. Dat zag je ook tijdens die wedstrijden tegen Go Ahead. Ze gingen eruit, omdat ze zich verschrikkelijk hadden ingespannen tegen Ajax. Op zich is dat niet erg, maar geen gekke dingen doen." Een soortgelijk scenario als in 2016 verwacht Swart niet. "De Graafschap moet nog nacompetitie spelen. Wat ga je dan doen? Dan ga je je instellen op die extra wedstrijden en niet op een club die kampioen kan worden."

Ajax trapt woensdagavond om 19.30 uur af in Doetinchem. Alleen wanneer de Amsterdammers verliezen en PSV het verschil van veertien doelpunten weet te overbruggen, kan Ajax nog naast de titel grijpen.

Poll

Hoe eindigt De Graafschap-Ajax?

(9933 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws