Kuwas eerlijk: 'Ik kan mijn moeder nu een rustiger leven geven zonder stress'

Kuwas eerlijk: 'Ik kan mijn moeder nu een rustiger leven geven zonder stress'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 07:34di 14-05-2019 om 07:34

Brandley Kuwas erkent dat zijn transfer van Heracles Almelo naar Al-Nasr in Dubai sportief geen stap vooruit is. De 26-jarige aanvaller geeft zelfs ruiterlijk toe dat geld een belangrijke drijfveer is.

"Ik heb zeven jaar in Nederland gespeeld, ik wilde hier graag de stap maken, maar het is er niet van gekomen", vertelt Kuwas aan TC Tubantia. "Ik word ouder, 27 jaar in de zomer, dan ga je nadenken. Hoeveel jaar heb ik nog? Wat ga ik doen? Dit kwam voorbij en het is sportief minder, maar financieel goed."

"Stel je voor dat je een contract van 50 euro voor je hebt liggen en één van 5000 euro", aldus de Curaçaoënaar. "De eerste is sportief best mooi, maar je weet dat die van 5000 euro je voor de rest van je leven kan helpen. Wat kies je dan? Ik heb voor het laatste gekozen." Hij geeft zichzelf nog vijf jaar als profvoetballer. "Ik kan mezelf wel binnen spelen daar."

Kuwas doet het ook voor zijn moeder, stelt hij. "In mijn cultuur is je moeder alles en daar doe je dus ook alles voor. Iedereen kan van alles tegen me zeggen, maar voor mij is haar geluk het belangrijkste. Geld maakt niet gelukkig, zeggen ze, maar ergens maakt het ook wel gelukkig. Ik kan mijn moeder nu een rustiger leven zonder stress geven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws