Duivels dilemma dreigt voor De Jong: 'Henk is professional, zal er alles aan doen'

Duivels dilemma dreigt voor De Jong: 'Henk is professional, zal er alles aan doen'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 07:56di 14-05-2019 om 07:56

De play-offs om promotie/degradatie zouden zomaar eens saillante wending kunnen krijgen voor De Graafschap-trainer Henk de Jong. Wanneer de Superboeren op een zeventiende plek in de Eredivisie blijven staan en SC Cambuur dinsdag afrekent met Almere City, wacht De Jong een confrontatie met zijn toekomstige werkgever.

De 54-jarige Drachtenaar was tussen 2010 en 2016 al in Leeuwarden actief als assistent- en hoofdtrainer. In maart besloot hij om met ingang van volgend seizoen terug te keren bij Cambuur, waar hij gaat samenwerken met technisch directeur Foeke Booy. Deze gelooft niet dat De Jong zich van de wijs laat brengen door een mogelijke botsing tussen zijn oude en nieuwe club. "Henk staat bij De Graafschap op de loonlijst en is professional. Hij zal er alles aan doen Cambuur te elimineren. Wij zullen trouwens hetzelfde proberen met De Graafschap", laat hij weten in Sport Noord Café.

Voordat het zover is, moet Cambuur proberen om dinsdagavond te winnen in Almere, dat vrijdag een 2-2 meenam uit Leeuwarden. Booy durft echter al verder te kijken en droomt van de Eredivisie. "Als wij in het kielzog van FC Emmen kunnen, zou dat fantastisch zijn. Als ik de staf en de groep zie, zeg ik dat het kan. Alles is mogelijk in zo'n nacompetitie."

Almere City en Cambuur trappen dinsdagavond om 20.45 uur af. De Graafschap speelt woensdagavond nog tegen Ajax, de halve finales van de play-offs staan voor zondag 19 en woensdag 22 mei op het programma.

Poll

Gaat Henk de Jong De Graafschap in de Eredivisie houden?

(1266 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws