De Graafschap zet streep door komst 'droomkandidaat': 'Kunnen en willen we niet'

De Graafschap zet streep door komst 'droomkandidaat': 'Kunnen en willen we niet'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 14:37di 14-05-2019 om 14:37

Peter Hyballa wordt níet de nieuwe trainer van De Graafschap. De Duitse oefenmeester prijkte op het lijstje van De Superboeren, maar volgens manager voetbal Peter Hofstede komt Hyballa niet langer in aanmerking, omdat hij een doorlopend contract heeft bij het Slowaakse DAC. 

"Hij is net als een aantal andere trainers door ons gepolst. Dan kijk je of iemand haalbaar en betaalbaar is. Hyballa heeft in Slowakije nog een jaar contract en we moesten dus een afkoopsom betalen", laat Hofstede dinsdag aan Omroep Gelderland weten. "Dat gaat echter om tonnen en dat kunnen en willen we niet betalen."

Omroep Gelderland weet dat Hyballa, voormalig trainer van NEC, onlangs al om de tafel heeft gezeten met De Graafschap. De formatie uit Doetinchem is op zoek naar een opvolger voor Henk de Jong. Hij gaat komend seizoen aan de slag bij SC Cambuur. 

Hyballa was, zo valt te lezen, in de ogen van De Graafschap een trainer die 'met zijn bevlogen gedrag langs de lijn een type is die bij de club zou passen'. "Maar we moeten nu doorschakelen en verder kijken", besluit Hofstede. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws