Gerbrands: 'Zelfs als wij paar goede transfers doen, blijft er verschil met Ajax'

Gerbrands: 'Zelfs als wij paar goede transfers doen, blijft er verschil met Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 17:15di 14-05-2019 om 17:15

Toon Gerbrands is niet bang dat Ajax een onoverbrugbare voorsprong neemt op PSV na de uitzonderlijke campagne in de Champions League. De algemeen directeur van de Eindhovenaren laat zich niet van de wijs brengen.

"Ik heb Ajax al drie keer moeten feliciteren met heel mooie Europese resultaten", zegt Gerbrands tegen PSV TV. "Daar heb ik heel veel reacties op gehad, maar dat meen ik. Het is heel bijzonder dat een team uit Nederland dat meemaakt en dat haalt. Maar voor de rest focussen we ons honderd procent op PSV. We houden niet in de gaten wat daar allemaal gebeurt."

Ajax haalde dit seizoen ruim 90 miljoen euro binnen in de Champions League, maar volgens Gerbrands verandert er niets voor PSV. "Toen ik bij PSV binnenkwam, stond er een schuld van 50 miljoen euro. Ajax had toen 150 miljoen op de bankrekening. Een verschil van 200 miljoen. Daar hebben wij al jaren mee moeten dealen. Wij varen onze eigen koers. We winnen de slag niet met geld, dus dat moeten we op andere manieren doen."

"Zelfs als wij een paar goede transfers doen, zou er een verschil blijven", stelt de PSV-directeur. "Het is eigenlijk het verschil wat Ajax heeft meegemaakt in de Champions League. Wij hebben met onze eigen koers de afgelopen vier jaar drie keer Champions League gehaald en zijn drie keer kampioen geworden. Die blijven we volgen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws