Update: Betis neemt afscheid en maakt weg vrij voor 'topkandidaat' Cocu

Update: Betis neemt afscheid en maakt weg vrij voor 'topkandidaat' Cocu

19-05-2019 16:30 Laatste update: 16:32
73

Phillip Cocu is een belangrijke kandidaat om aan de slag te gaan bij Real Betis, zo meldt Mundo Deportivo dinsdagavond. De kans is namelijk groot dat de Spaanse club na dit seizoen afscheid neemt van trainer Quique Setién.

De toekomst van Setién is al enige tijd onderwerp van gesprek. Real Betis begon het seizoen in de Primera Division hoopgevend, maar inmiddels is kwalificatie voor Europa uit zicht met een tiende plaats. Het bestuur van de club uit Sevilla gaat na het seizoen in conclaaf over de positie van de 60-jarige Spanjaard, die sinds 2017 de scepter zwaait in het Estadio Benito Villamarín.

Mocht Setién zijn congé krijgen dan geldt Cocu als topfavoriet om hem op te volgen. De voormalig middenvelder heeft namelijk een uitstekende relatie met Real Betis-directeur Lorenzo Serra Ferrer, die hij kent uit zijn tijd bij FC Barcelona. Cocu zit sinds oktober zonder club. Hij werd in 2015, 2016 en 2018 kampioen van Nederland met PSV, maar een avontuur bij Fenerbahçe liep vervolgens uit op een fiasco.

Update 19/5 16.30: Na een 2-0 zege op Real Madrid op zondagmiddag meldt Betis via de officiële kanalen dat Quique Setién inderdaad vertrekt uit Sevilla. Sinds mei was Setién trainer van Betis; zijn contract liep nog één jaar door. De naam van Cocu is afgelopen week meerdere malen gevallen in Spanje. 

No Poll