'Zonder arrogant te doen: ik denk dat elke Eredivisie-speler met mij wilde ruilen'

'Zonder arrogant te doen: ik denk dat elke Eredivisie-speler met mij wilde ruilen'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 07:39wo 15-05-2019 om 07:39

FOX Sports-analist Hedwiges Maduro kijkt vol tevredenheid terug op zijn voetbalcarrière, die hij afgelopen zomer officieel beëindigde. De achttienvoudig Oranje-international kwam tussen 2004 en 2018 uit voor Ajax, Valencia, Sevilla, PAOK Saloniki, FC Groningen en Omonia Nicosia.

Nadat hij in 2008 van Amsterdam naar Valencia verhuisde, braken Maduro's beste jaren als voetballer aan, vertelt de oud-middenvelder aan Panorama. "Ik zat niet alleen tegen de wereldtop aan, ik speelde ook nog eens tegen de wereldtop. Zo heb ik meerdere keren tegen Barcelona en Real Madrid gespeeld én gewonnen", aldus de 34-jarige Almerenaar. "Zonder arrogant over te willen komen: ik denk dat iedere speler in de Eredivisie met mij zou willen ruilen."

Vooral de confrontaties met FC Barcelona maakten indruk op Maduro. "Op een gegeven moment speel je zo vaak tegen die gasten dat het niet meer raar is. Maar in het begin kijk je wel even. En toen had ik echt zoiets van: wow, wat is Messi goed!" Xavi en Iniesta waren meestal zijn directe tegenstanders. "Ze moeten de bal nog krijgen, maar ondertussen weten ze allang waar die heen moet. Daarom hoeven ze de bal ook maar één keer te raken. Het is niet voor niets dat Cruijff zei dat voetbal een denksport is."

In het voorjaar van 2010 sloeg het noodlot echter toe. Maduro liep een zware enkelblessure op en moest het WK in Zuid-Afrika aan zich voorbij laten gaan. "Ik speelde bij Valencia, zat bij het Nederlands elftal én stond in de belangstelling van Bayern München. Maar door een ongelukkig duel op de training van Oranje scheurde ik drie enkelbanden af", weet de gewezen controleur nog. Maduro zag vervolgens voor de tv hoe Oranje bijna wereldkampioen werd. "Nog steeds denk ik weleens: wie weet had ik daar wel gestaan. Demy de Zeeuw speelde nog in de halve finale. Terwijl hij er eerder echt niet altijd bij zat."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws