Mourinho haalt gelijk bij Man United en 'trekpop' Solskjaer: 'Loopt verkeerd af'

Mourinho haalt gelijk bij Man United en 'trekpop' Solskjaer: 'Loopt verkeerd af'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 17:58wo 15-05-2019 om 17:58

José Mourinho heeft in een groot interview met L'Equipe uitgehaald naar Manchester United. Ook zijn opvolger Ole Gunnar Solskjaer krijgt ervan langs.

Mourinho werd in december ontslagen door Manchester United en opgevolgd door Solskjaer. Na een bemoedigende start stortte de Engelse grootmacht volledig in, met een teleurstellende zesde plaats in de Premier League als resultaat. Mourinho concludeert dat United niets is opgeschoten sinds zijn vertrek.

"Over het algemeen kan er aan het einde van het seizoen erosie optreden bij de spelers, zeker als je veel van hen eist", steekt Mourinho van wal in het interview met L'Equipe. "Ik heb de selectie in mijn eerste seizoen (United werd tweede, red.) echt helemaal uitgeperst, als een sinaasappel."

"Wanneer je een heel professionele, ambitieuze en getalenteerde groep hebt die hard werkt, treedt die erosie niet op. Maar als je er eigenlijk alleen voor staat als manager en je niet wordt gesteund door de club, gaan de spelers de manager tegenwerken."

Solskjaer werd na zijn komst bejubeld om zijn positieve uitstraling, maar dat ging volgens Mourinho tegen hem werken. "Ik wilde nooit de nice guy zijn tegenover de spelers. Waarom niet? Omdat de nice guy na drie maanden een soort trekpop is en dat loopt altijd verkeerd af", sneert de Portugees tot slot.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws