Mourinho sneert naar Ten Hag: 'Sommige coaches hebben die visie niet'

Mourinho sneert naar Ten Hag: 'Sommige coaches hebben die visie niet'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 20:36wo 15-05-2019 om 20:36

José Mourinho heeft zich opnieuw kritisch uitgelaten over Ajax-trainer Erik ten Hag. Volgens de flamboyante Portugees ontbrak het de Amsterdammers aan de juiste coach om de Champions League te kunnen winnen dit seizoen.

Ajax kende een zeer succesvolle Europese campagne, maar werd in de halve finale gestuit door Tottenham Hotspur. "Het is een atypische Champions League geweest", zegt Mourinho tegen L'Equipe. "De verrassing was Ajax. Maar toen ze tegen Real Madrid en Juventus speelden, zei ik al: het is niet moeilijk om van ze te winnen."

"Ze haalden een ongelooflijk niveau, met een jeugdige en open mentaliteit", aldus de oud-trainer van FC Porto, Chelsea, Real Madrid, Inter en Manchester United. Hij meent dat er tactisch uiteindelijk echter net iets te veel van de Ajacieden werd gevraagd. "Om een competitie als de Champions League te winnen, moet je ook strategische kwaliteiten hebben."

"Je kunt een fenomenaal team hebben, maar op een gegeven moment moet strategie het team naar een hoger niveau helpen en dat ligt bij één iemand: de coach", luidt de kritiek van Mourinho aan het adres van Ten Hag. "Sommige coaches hebben die strategische visie niet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws