Gouden Schoen-winnaar 'gevolgd door Ajax en PSV': 'Hoorde dat ze interesse hebben'

Gouden Schoen-winnaar 'gevolgd door Ajax en PSV': 'Hoorde dat ze interesse hebben'

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 09:13do 16-05-2019 om 09:13

Laatste update: donderdag 16 mei 2019 om 09:44do 16-05-2019 om 09:44

Club Brugge-spelmaker Hans Vanaken is bezig aan een topseizoen en lijkt komende zomer een fraaie transfer af te kunnen dwingen. De 26-jarige Limburger, tussen 2002 en 2008 actief in de jeugdopleiding van PSV, staat mogelijk voor een terugkeer naar Nederland.

Dit onthult Marc Degryse, analist en oud-spits van onder meer PSV, in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Ik hoor dat PSV en Ajax geïnteresseerd zijn. Dat kan een eerste opstap zijn voor Hans", aldus de 63-voudig Rode Duivel. Degryse denkt dat zowel een verhuizing naar Amsterdam als een terugkeer naar PSV goed uit kan pakken voor Vanaken. "Bij Ajax zou hij meer in de kijker lopen dan bij Club. Al past PSV misschien beter voor hem. Die club is toch iets warmer."

Vanaken speelde dit seizoen 48 wedstrijden voor Club Brugge en kwam in nationaal én internationaal verband tot zeventien doelpunten en achttien assists. De kersverse Rode Duivel werd verkozen tot de beste speler van de Jupiler Pro League en volgde ploeggenoot Ruud Vormer op als winnaar van de Gouden Schoen. Zijn contract in het Jan Breydelstadion werd begin dit seizoen verlengd, waardoor Vanaken nog tot medio 2023 vastligt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws