'Liverpool vraagt AZ om oefenwedstrijd voor finale, maar krijgt nul op het rekest'

'Liverpool vraagt AZ om oefenwedstrijd voor finale, maar krijgt nul op het rekest'

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 09:38do 16-05-2019 om 09:38

AZ ziet het niet zitten om in aanloop naar de Champions League-finale een oefenwedstrijd tegen Liverpool te spelen, meldt het Noordhollands Dagblad donderdagochtend. De nummer twee van de Premier League benaderde AZ voor een wedstrijd op Spaanse bodem, maar lijkt op zoek te moeten naar een andere sparringpartner.

Volgens het Noordhollands Dagblad heeft AZ bedankt voor de eer, omdat het geen representatief elftal op de been zou kunnen brengen. De Alkmaarders hebben officieel vakantie, nadat het seizoen woensdagavond werd beëindigd met een 4-2 nederlaag bij Excelsior. Bovendien moeten diverse spelers eind mei en begin juni nog met hun nationale ploeg op pad: doelman Marco Bizot is bijvoorbeeld een vaste klant bij het Nederlands elftal, dat deze zomer op de eindrondes voor de Nations League uitkomt.

De Champions League-finale tussen Liverpool en Tottenham Hotspur wordt afgewerkt in Madrid staat gepland voor zaterdag 1 juni, een kleine twee weken voordat AZ alweer aan de voorbereiding begint. De nummer vier van het afgelopen Eredivisie-seizoen komt op woensdag 19 juni voor het eerst weer bij elkaar, in de wetenschap dat men op donderdag 25 juli uit gaat komen in de tweede voorronde van de Europa League.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie gaat de Champions League winnen?

(1432 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws