'Martens kan voor schok zorgen: toptransfer lonkt voor ster Barça en Oranje'

'Martens kan voor schok zorgen: toptransfer lonkt voor ster Barça en Oranje'

17-05-2019 11:08
62

Olympique Lyon gaat mogelijk voor een schok in het vrouwenvoetbal zorgen. Lieke Martens, ster van FC Barcelona en Oranje, staat in de belangstelling van de Franse topclub.

Dat meldt L'Equipe. Lyon is een absolute grootmacht in het internationale vrouwenvoetbal en staat zaterdag voor de achtste keer in de laatste tien jaar in de Champions League-finale. De tegenstander: Barcelona, waar Martens sinds de zomer van 2017 onder contract staat.

Lyon ziet Martens als een speelster met de 'X-factor' en gaat haar uitvoerig scouten tijdens de eindstrijd. De Franse grootmacht wil zich versterken met de beste speelsters. In dat plaatje past Martens, die zich twee jaar geleden ontpopte tot de grote ster van het EK in Nederland.

Martens ligt tot medio 2020 vast bij Barcelona. Volgens L'Equipe staat in het haar contract een minimale afkoopsom van drie miljoen euro. Dat is het hoogste bedrag dat is toegestaan in Spanje. Lyon is niet van plan de hoofdprijs te betalen, maar blijft wel nadrukkelijk in de markt. Martens zou 15 tot 20 duizend euro per maand verdienen in Barcelona.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie