Rutten krijgt 'PSV-rol' bij FC Twente: 'Daar kan ik alleen maar van leren'

Rutten krijgt 'PSV-rol' bij FC Twente: 'Daar kan ik alleen maar van leren'

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 12:07vr 17-05-2019 om 12:07

Laatste update: vrijdag 17 mei 2019 om 12:10vr 17-05-2019 om 12:10

Fred Rutten gaat volgend seizoen een rol spelen bij FC Twente. De oud-trainer van de Tukkers is lid van de Raad van Commissarissen bij de club, maar gaat vanaf volgend seizoen ook de nieuwe hoofdtrainer Gonzalo Garcia-Garcia ondersteunen.

Dat vertelt technisch directeur Ted van Leeuwen in gesprek met Tubantia. "Dat heeft hij ons beloofd", aldus Van Leeuwen. "Je moet daarbij denken aan de rol die Van Marwijk vervult bij PSV. Zonder dat het vastligt en zonder verplichtingen op voorhand, gaat hij de trainer helpen."

Het is mogelijk dat Rutten volgend seizoen ook af en toe op het trainingsveld staat. "Ik heb met Fred gesproken en dat was een heel goed en interessant gesprek", vertelt Garcia Garcia. "Ik zou wel gek zijn als ik geen gebruik van hem ga maken. Hij heeft enorm veel kwaliteit en ervaring en daar kan ik alleen maar van leren."

FC Twente maakte donderdag bekend dat de onervaren Garcia Garcia volgend seizoen de hoofdtrainer is bij de Tukkers. Dit seizoen was hij al werkzaam als assistent-trainer van Marino Pusic, die ondanks het binnenhalen van het kampioenschap opzij werd geschoven.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Gonzalo Garcia Garcia FC Twente in de Eredivisie houden?

(1154 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws