Van Bronckhorst: 'Ajax-talenten beter? Die van ons hebben minder weerstand'

Van Bronckhorst: 'Ajax-talenten beter? Die van ons hebben minder weerstand'

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 18:35vr 17-05-2019 om 18:35

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst baalt nog steeds dat de Rotterdamse beloften geen deel uitmaken van de voetbalpiramide en maant de club tot actie. Hij denkt dat de talenten van Feyenoord een achterstand hebben op die van rivalen als Ajax, PSV en AZ.

"Of de talenten van Ajax beter zijn dan die van Feyenoord? Ik denk dat onze talenten nog niet dezelfde weerstand hebben gehad ten opzichte van hun leeftijdsgenoten bij andere clubs", zegt Van Bronckhorst tegenover het Algemeen Dagblad. "Wat je ook ziet is dat Ajax hun grootste talenten al in de beloften spelen. De competitie onder 19 jaar is niet meer de sterkst mogelijke competitie."

"Dylan Vente is een goed voorbeeld", vertelt de vertrekkende Feyenoord-trainer. "Die speelde heel af en toe in het eerste elftal, maar hij had te maken met Van Persie en Jörgensen als concurrenten. Voor zijn ontwikkeling was het beter als hij wekelijks had gespeeld met zoveel mogelijk weerstand." Van Bronckhorst zit in een lastig parket, stelt hij. "Soms is het goed om talenten te verhuren. Maar goed, wat doe je met Vente als je weet dat Van Persie niet altijd kan spelen."

Ook Orkun Kökcü had baat gehad bij speelminuten in de Eerste Divisie. "Op termijn zal hij basisspeler worden bij Feyenoord, daar ben ik van overtuigd. Of ik hem te weinig heb laten spelen? Veel wedstrijden was hij goed een paar keer wat minder. Je moet zorgen dat hij een bepaalde basis heeft voor hij wekelijks gaat spelen. Die route hebben we voor hem gekozen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws