Van Bronckhorst openhartig over onrust in kleedkamer: 'Hadden wat problemen'

Van Bronckhorst openhartig over onrust in kleedkamer: 'Hadden wat problemen'

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 17:11vr 17-05-2019 om 17:11

Laatste update: vrijdag 17 mei 2019 om 17:14vr 17-05-2019 om 17:14

Giovanni van Bronckhorst noemt het kampioenschap met Feyenoord in 2017 een incident. Ook vertelt de vertrekkende trainer dat het de afgelopen seizoenen onrustig was in de kleedkamer van de Rotterdammers.

Het chagrijn kwam mede door de uitschakeling tegen AS Trencin in de voorronde van de Europa League. "Dat heeft wel energie gekost", zegt een openhartige Van Bronckhorst tegen RTV Rijnmond. "Ik moet zeggen dat dat niet meer was dan in andere jaren. Ook in het kampioensjaar hadden wij intern in de kleedkamer wat problemen, die hebben wij moeten oplossen. Maar als het moeizaam gaat, gaan spelers vaker klagen. Dat wordt versterkt."

Van Bronckhorst twijfelde ook aan zijn eigen functioneren. "Met name na Willem II-thuis (2-3 verlies, red.). De manier waarop wij die wedstrijd verloren, ik heb daar veel last van gehad. En getwijfeld aan mezelf, of ik het nog kon keren. Maar het was mij veel waard om de club te verlaten aan het eind van het seizoen. Daar heb ik veel energie in gestopt. De spelers ook."

Het hoogtepunt voor Van Bronckhorst als trainer van Feyenoord is met afstand de landstitel in 2017. "Dat was twee dagen feest. Dat gevoel vergeet je niet snel. Ik denk daar nog wel vaak aan terug. Om dat gevoel terug te krijgen."

De trainer noemt het kampioenschap 'een incident'. "Eigenlijk zijn het alleen maar incidenten geweest, dat Feyenoord kampioen werd. In de jaren negentig (1993, red.) werd het ook niet verwacht, in 1999 ook niet. En onze titel ook niet. Wij hebben dat jaar echt gepiekt. Dat was uitzonderlijk."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws