'Leverkusen en Ajax onderhandelen over transfersom tussen 5 en 7 miljoen'

'Leverkusen en Ajax onderhandelen over transfersom tussen 5 en 7 miljoen'

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 19:45vr 17-05-2019 om 19:45

Bayer Leverkusen maakt serieus werk van de transfer van Daley Sinkgraven, zo meldt ook het doorgaans goed ingevoerde BILD vrijdag. Trainer Peter Bosz sprak zelfs al persoonlijk met de 23-jarige linkspoot, die hij goed kent uit zijn periode in Amsterdam.

Onder Bosz transformeerde Sinkgraven van een middenvelder in een linksback. De oud-speler van sc Heerenveen was basisspeler tijdens de succesvolle campagne van Ajax in de Europa League in 2017, maar miste de finale tegen Manchester United vanwege een knieblessure. Die kwetsuur stond zijn ontwikkeling in de weg, maar Bosz is nog altijd zeer gecharmeerd van zijn oud-pupil.

Sinkgraven moet ook in Leverkusen als vleugelverdediger gaan dienen, schrijft BILD. De Duitse club is met Ajax in gesprek over een transfersom tussen de vijf en zeven miljoen euro. Ook De Telegraaf meldde vrijdagochtend al dat Leverkusen zich bij Ajax heeft gemeld. De veelzijdige linkspoot heeft een contract tot medio 2020 in de Johan Cruijff Arena.

Overigens stak Bosz in februari in een interview met Voetbal International al de loftrompet over Sinkgraven. "Voor mij was Daley een openbaring", zei Bosz. "Daley heeft geweldig gespeeld in de tijd dat ik trainer van Ajax was. Ik denk dat hij als linksback de absolute wereldtop kan halen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws