VP Award 2019: publieksfavoriet Ziyech beloond met tweede plek

VP Award 2019: publieksfavoriet Ziyech beloond met tweede plek

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 14:30zo 19-05-2019 om 14:30

Laatste update: zondag 19 mei 2019 om 14:30zo 19-05-2019 om 14:30

De stemmen zijn geteld en de uitslag van de VP Award 2019 is bekend. De komende dagen tellen we af naar de grote winnaar. Vandaag de nummer twee: Ajax-tovenaar Hakim Ziyech. 

Ziyech won de VP Award een jaar geleden voor de tweede keer. In 2018 ging hij als Ajacied aan de haal met de prijs, twee seizoenen eerder won hij de trofee in dienst van FC Twente. Deze jaargang moet de international van Marokko het met plek twee doen. Ziyech kwam uit de poll op onze website naar voren als winnaar en in combinatie met de vijfde plek die de redactie van VoetbalPrimeur hem toebedeelde, levert dat zilver op. 

Hoogtepunt 2018/19
Het kan raar lopen in de voetballerij. Ruim een jaar geleden werd Ziyech in eigen stadion getrakteerd op een striemend fluitconcert van het Ajax-publiek. Tussen de Amsterdamse achterban en de in zijn trots gekrenkte linkspoot leek het niet meer goed te komen. Dit seizoen was alles anders. Het Ziyech, Ziyech rolde massaal van de tribunes in de Johan Cruijff Arena. Met zijn briljante optredens heeft hij de harten van de supporters veroverd. Ziyech is een unieke speler: hij combineert creativiteit en werklust - 90 minuten lang druk zetten en gáán - met een ongekend hoge effectiviteit. Dit seizoen tekende hij in 43 officiële wedstrijd (Eredivisie, TOTO KNVB Beker en Champions League) voor 19 goals en 16 assists. Ons hoogtepunt? Die pass in München. Wat een techniek, wat een genie. 

Conclusie VP
'De tovenaar. Harde werker, geniaal technicus. Voor wie je naar de Arena gaat. Die kinderen laat dromen. Ziyech hoeft niet naar een topclub, hij zit al bij een topclub', staat er bij de petitie die PvdA-politicus en Ajax-fans Lodewijk Asscher eerder deze week startte. Inmiddels zijn er al ruim 26.000 handtekeningen gezet. Of Ziyech zelf gevoelig is voor dergelijk sentiment, moet blijken. De international zit beter in zijn vel dan ooit na misschien wel het beste seizoen uit zijn loopbaan. Tijdens de legendarische duels met Bayern, Real Madrid, Juventus en Tottenham Hotspur liet Ziyech zien dat hij bij geen enkele Europese topclub zou misstaan.

De Ajax-directie zal ongetwijfeld een poging wagen om hem te behouden, maar wat valt er voor Ziyech eigenlijk nog te winnen in Amsterdam? Dit is een uitgelezen moment om zijn status te verzilveren en in een topcompetitie zijn grenzen te verleggen. Het wordt een boeiende zomer. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Ziyech deze zomer wel of geen transfer maken?

Ja
63%
Nee
37%
(1425 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws