'Ik heb deze week voor het eerst in 2,5 jaar een bal op goal geschoten'

'Ik heb deze week voor het eerst in 2,5 jaar een bal op goal geschoten'

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 13:25zo 19-05-2019 om 13:25

Ruud Boymans heeft nog altijd goede hoop op een doorstart van zijn voetbalcarrière. De spits speelde in november 2016 zijn laatste officiële wedstrijd en traint nu mee bij Almere City in de laatste fase van zijn revalidatie. 

"Ik heb deze week bij Almere voor het eerst in 2,5 jaar een bal op goal geschoten, dus ik moet nog heel veel stappen zetten. Ik heb nog steeds het geloof dat het kan", aldus Boymans bij De Tafel van Kees op FOX Sports. Het herstellen van een enkelblessure duurde uiteindelijk veel langer dan gedacht. "Het leven zonder voetbal wordt heel snel saai. Je hebt geen moment dat je druk voelt, je leeft niet naar iets toe."

"Als je zo vaak teleurstellingen moet verwerken tijdens je revalidatie, ben je er ook wel klaar mee. Dit is dus eigenlijk ook wel mijn laatste trucje. Ik ga het nu proberen en als het niet lukt moet je realistisch zijn en concluderen dat het ophoudt", zegt de voormalig spits van onder meer FC Utrecht. "Ik kan het zeker nog. Als ik geen pijn meer heb en weer fit ben, ga ik vlammen en goals maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws