Eindhovens Dagblad: Cocu kan loopbaan inderdaad voortzetten in Spanje

Eindhovens Dagblad: Cocu kan loopbaan inderdaad voortzetten in Spanje

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 19:32zo 19-05-2019 om 19:32

Laatste update: zondag 19 mei 2019 om 20:25zo 19-05-2019 om 20:25

Phillip Cocu kan zijn trainersloopbaan vervolgen in Spanje. De clubloze oefenmeester is in beeld bij Real Betis. De Primera Division-club ontdeed zich zondagmiddag van Quique Setién. 

Eerder deze maand dook in het Catalaanse El Mundo Deportivo al het gerucht op dat Cocu in beeld zou zijn bij Betis, de ploeg van voormalig PSV'er Andrés Guardado. Het Eindhovens Dagblad bevestigt het verhaal zondagavond. Cocu wil komend seizoen graag weer aan de slag. Een jaar geleden ruilde hij PSV in voor Fenerbahçe. Dat avontuur liep uit op een gigantisch debacle. De Turkse topclub stuurde Cocu na een halfjaar de laan uit. 

Volgens het ED had Cocu in de maanden daarna mogelijkheden om onderdak te vinden, maar de voormalig international hield de boot bewust af. Nu lonkt dus een nieuw avontuur in de Primera Division, de competitie waar Cocu in het verleden jarenlang actief was als speler van Barcelona. 

In Camp Nou werkte Cocu samen met trainer Lorenzo Serra Ferrer; hij is nu sportief directeur van Betis. De Primera Division-club maakte zondagmiddag bekend dat er afscheid wordt genomen van Setién. Hij was twee jaar in dienst van Betis.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zou Betis een geschikte club zijn voor Cocu?

(1573 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws