Teleurgestelde Smeets: Die tweede helft... Die was van een ander niveau, klaar

Teleurgestelde Smeets: "Die tweede helft... Die was van een ander niveau, klaar"

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 20:23zo 19-05-2019 om 20:23

Voor Bryan Smeets en zijn ploeggenoten van TOP Oss begonnen de play-offs om promotie/degradatie teleurstellend. Dé surprise van het voorbije Keuken Kampioen Divisie-seizoen kon thuis tegen Sparta geen vuist maken en verloor met 0-2 van de Rotterdammers, tot grote teleurstelling van Smeets.

Bennett van Fessem
OSS

Voor rust konden de Brabanders nog prima meekomen, maar in de tweede helft liep Sparta uit. "Een wereld van verschil tussen de eerste en tweede helft", oordeelt Smeets in gesprek met VoetbalPrimeur. "We wisten dat Sparta behoudend zou spelen, dat is ook hun goed recht. Wij speelden goed en gedisciplineerd, we hadden rust aan de bal en we creëerden kansen. Je moet ze alleen afmaken. En dan die tweede helft... Die was van een ander niveau, klaar."

TOP Oss zal nu in Rotterdam een 0-2 achterstand goed moeten maken. In de reguliere competitie won de ploeg van trainer Klaas Wels met 1-4 op Het Kasteel. "Is er nog niets gespeeld? Nee, dat is ook zo. Zo moet je ook die wedstrijd in gaan. Als je dat niet doet, kun je net zo goed thuisblijven. We moeten daar net zo spelen als in de eerste helft."

Sparta en TOP Oss trappen woensdagavond om 20.45 uur af. De winnaar van het tweeluik speelt in de finaleronde tegen SC Cambuur of De Graafschap.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws