Fraser: 'De fysiektrainer zal niet blij zijn, maar ik wil straks weer naar Ibiza'

Fraser: 'De fysiektrainer zal niet blij zijn, maar ik wil straks weer naar Ibiza'

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 20:38zo 19-05-2019 om 20:38

Laatste update: zondag 19 mei 2019 om 23:30zo 19-05-2019 om 23:30

Sparta-trainer Henk Fraser en zijn spelers besloten om zich op Ibiza voor te bereiden op de play-offs om promotie/degradatie. Fraser beseft dat dit besluit voor veel opgetrokken wenkbrauwen zorgde, maar staat achter zijn beslissing, vertelt hij na TOP Oss-Sparta aan VoetbalPrimeur.

Bennett van Fessem
OSS

De trip naar Ibiza was bedoeld om de teamspirit te bevorderen. "We hebben best veel spelers die in eerste instantie aan het individu denken, maar saamhorigheid is voor ons erg belangrijk", aldus Fraser voor de VP-microfoon. "Ik weet dat mensen achteraf gaan schieten op het moment dat wij mindere resultaten behalen, dat is het makkelijkste wat er is. Die meningen respecteer ik, maar ik kan er niet zo veel mee. Want ik moet zoiets vooraf beslissen."

Indianenverhalen over wilde stapavonden op het Spaanse party-eiland kan Fraser alvast uit de wereld hebben. "Wij zijn op een moment gegaan dat het heel rustig was, er was niet veel te beleven. Ik heb die jongens natuurlijk gecontroleerd", knipoogt hij. "Wat er wel gebeurd is? Samen drinken, eten, spelletjesvormen doen, gewoon lachen met elkaar. De fysiektrainer zal er niet blij mee zijn, maar ik wil het in de voorbereiding weer doen. Lekker naar elkaar toe groeien, veel meer voor elkaar overhebben. Voetbal is een teamsport, weet iedereen, maar soms vergeten we dat."

Sparta begon de play-offs zondag met een 0-2 zege bij TOP Oss. De return is woensdagavond om 20.45 uur op Het Kasteel. Wanneer Sparta definitief afrekent met de Brabanders, wacht in de finale een krachtmeting met De Graafschap of SC Cambuur.

Bekijk hieronder het volledige interview met Fraser, die ook ingaat op de reserverol van Royston Drenthe:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws