VP Award 2019: De Ligt pakt hoofdprijs na sensationeel jaar in Amsterdam

VP Award 2019: De Ligt pakt hoofdprijs na sensationeel jaar in Amsterdam

20-05-2019 14:30
36

Na vier dagen aftellen zijn we aanbeland bij de grote winnaar van de VP Award. De hoofdprijs gaat naar Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt! 

Met grote overmacht werd De Ligt na een droomseizoen met Ajax door de redactie van VoetbalPrimeur uitverkozen tot beste speler van dit seizoen. De captain van de landskampioen eindigde in onze top-vijf voor Dusan Tadic, Frenkie de Jong, Luuk de Jong en Hakim Ziyech. Onze community beloonde De Ligt met een tweede plek. Die combinatie resulteerde uiteindelijk in de eindzege voor de vijftienvoudig international van Oranje. 

De Ligt is de vierde winnaar van de VP Award. Hij treedt in de voetsporen van Ziyech (2018, 2016) en Nicolai Jörgensen (2017). Dit jaar werd er ruim 60.000 keer gestemd. 

Hoogtepunt 2018/19
Ajax en De Ligt lieten dit seizoen een onuitwisbare indruk achter in de Champions League. Met leuk, fris, offensief voetbal werden de grootste clubs van Europa van de mat getikt. Achterin was De Ligt letterlijk en figuurlijk de grote man. Vedettes als Robert Lewandowski en Cristiano Ronalo vrat-ie met huid en haar op. Is deze jongen écht 19?, zag je ze denken, met een radeloze blik in de ogen. De Ligt was niet alleen in defensief opzichte van waarde voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. In de kwartfinale en in de halve finale van het miljardenbal was hij met het hoofd trefzeker. 

Conclusie VP
Dat De Ligt een unieke speler is, een van de grootste Ajax-talenten van de afgelopen decennia, was in Nederland al een tijdje bekend. Sinds zijn doorbraak in het seizoen 2016/17 gaat het ongelooflijk hard met de tiener. Toch was er steeds een kleine maar. Tuurlijk, De Ligt deed het uitmuntend, maar hij blonk uit tegen spitsen van pak 'm beet Heracles Almelo en FC Groningen. Een aantal mindere optredens in het Nederlands elftal gaven de criticasters gelijk. Liepen we niet iets te hard van stapel? 

Dit seizoen heeft De Ligt definitief alle monden gesnoerd. Hij past zich moeiteloos aan op het allerhoogste niveau, zo bleek tegen Bayern München, Real Madrid en Juventus. Negentien jaar. Sta er een paar minuten bij stil en je hoofd gaat tollen. Golden Boy De Ligt is nu al van wereldklasse. Hoe goed kan-ie wel niet worden? Bayern, Juve, Man City: wat de bestemming van De Ligt ook wordt, zijn nieuwe club heeft de komende tien jaar geen omkijken meer naar de verdediging. 

Matthijs, gefeliciteerd met de prijs - en jullie, onze bezoekers, bedankt voor alle stemmen! 

No Poll