Stam verrast door Van Geel: 'Niet ingecalculeerd, nooit besproken, nooit benoemd'

Stam verrast door Van Geel: 'Niet ingecalculeerd, nooit besproken, nooit benoemd'

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 23:06zo 19-05-2019 om 23:06

Het afscheid van Feyenoord-directeur Martin van Geel kwam als een grote verrassing voor toekomstig trainer Jaap Stam. Amper drie weken nadat Stam zich aan de stadionclub verbond, kondigde Van Geel, de man die hem oppikte bij PEC Zwolle, aan dat hij per 1 juli vertrekt.

"Ja, daar schrok ik wel van", reageert Stam voor de camera's van VTBL. "Dat was helemaal niet ingecalculeerd, nooit over gesproken en nooit benoemd." Pas vlak voordat Feyenoord het nieuws wereldkundig maakte, werd Stam ingelicht. "Een half uur van tevoren kreeg ik een telefoontje van Martin. Dat was best wel een schok."

Stam zal volgend seizoen een geheel ander werkklimaat aantreffen dan hij vooraf voor ogen had. "Ik begrijp zijn beweegredenen en ik respecteer het ook. Maar uiteindelijk had ik wel verwacht dat ik met hem samen zou werken. En dat is nu dus niet zo." Bang voor een moeizame werkrelatie met de opvolger van Van Geel is Stam echter niet. "Ik ga ervan uit dat de hoofdtrainer betrokken wordt in de zoektocht naar een opvolger."

Het Algemeen Dagblad suggereerde zaterdag dat Van Geel meerdere opvolgers krijgt, door middel van een 'technisch hart'-constructie. De vertrekkende Feyenoord-directeur is inmiddels gelinkt aan Willem II, waar hij al een verleden als speler én directeur heeft.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Stam slagen bij Feyenoord?

(4891 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws