'NAC wil ongewenst viertal lozen en voert substantiële salarisverlaging door'

'NAC wil ongewenst viertal lozen en voert substantiële salarisverlaging door'

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 09:10ma 20-05-2019 om 09:10

NAC Breda is er veel aan gelegen om schoon schip te maken. Na het afvloeien van acht huurlingen en zeven aflopende contract, staat de nieuwe technisch directeur Tom Van Den Abbeele voor de 'immense klus om afgeschreven voetballers zonder restwaarde van de hand te doen'.

Dat schrijft BN DeStem maandagochtend. NAC zit in de maag met Pele van Anholt (28), Anouar Kali (27), Mikhail Rosheuvel (28) en Gervane Kastaneer (22). De overbodige spelers krijgen door de degradatie een salarisverlaging van dertig procent, mochten ze niet vertrekken en besluiten hun contract uit te dienen.

Kali en Rosheuvel tekende vorig jaar een driejarig contract, terwijl Van Anholt en Kastaneer voor twee seizoenen werden vastgelegd door NAC. Geen van hen heeft toekomst in Breda. Als zij instemmen met een substantieel lager salaris, wordt het volgens BN DeStem voor NAC lastig om van ze af te komen.

De bal ligt nu bij de zaakwaarnemers van Van Anholt, Kali, Rosheuvel en Kastaneer. Door het rampseizoen van NAC wordt het nog een hele onderneming om het viertal aan de man te brengen bij andere clubs. De relatie met de NAC-fans en ruim 600 sponsoren zou in elk geval 'onherstelbaar beschadigd' zijn.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws