'De Ligt schermt met belangstelling en wil onderste uit de kan bij Barça'

'De Ligt schermt met belangstelling en wil onderste uit de kan bij Barça'

20-05-2019 11:38 Laatste update: 11:57
139

Liverpool is níet bezig met de komst van Matthijs de Ligt. Dat meldt The Liverpool Echo maandagochtend. Vanuit Engeland sijpelde in het weekend het bericht door dat de negentienjarige De Ligt en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola in gesprek zijn met de Champions League-finalist. 

The Liverpool Echo weet echter dat Liverpool-manager Jürgen Klopp niet op zoek is naar een centrale verdediger. De Duitse trainer is tevreden met de spelers die hij tot zijn beschikking heeft. Klopp wil in de zomer een extra linksback en een nieuwe aanvaller naar Anfield halen. 

FC Barcelona is volgens diverse media nog altijd favoriet om De Ligt over te nemen, al ontstaan er links en rechts twijfels over de transfer. Zaterdag schreef El Mundo Deportivo dat Raiola de deal behoorlijk aan het vertragen is; Barça wil naar verluidt niet akkoord gaan met de commissie die de beroemde spelersmakelaar verlangt.

Maandag meldt Marca dat ook De Ligt zelf bepaald geen haast heeft met het rondkrijgen van een transfer naar Camp Nou. Het huidige aanbod van Barcelona zou niet voldoen. De Ligt heeft verschillende aanbiedingen op zak en wil daarom het onderste uit de kan halen. 

Marca stipt een belangrijk verschil aan tussen De Ligt en vriend en teamgenoot Frenkie de Jong, die in januari een vijfjarig contract bij Barcelona signeerde. De Jong wilde dolgraag naar de kampioen van Spanje verkassen, omdat hij fan is van de club en het een eer vindt om samen te spelen met Lionel Messi. Bij De Ligt spelen 'romantische' argumenten geen rol, weet Marca. 

No Poll