Kicker: Bayern München geeft vol gas en klopt aan bij Manchester City

Kicker: Bayern München geeft vol gas en klopt aan bij Manchester City

20-05-2019 22:33
61

Bayern München lijkt voor nog meer vuurwerk te gaan zorgen op de zomerse transfermarkt. De Bundesliga-kampioen zet alles op alles om Leroy Sané terug te halen naar Duitsland, meldt het doorgaans goed ingevoerde Kicker.

Volgens het Duitse voetbaltijdschrift heeft de 23-jarige aanvaller van manager Pep Guardiola te horen gekregen dat hij mag vertrekken bij Manchester City. Sané moet in de Allianz Arena het vertrek van routiniers Franck Ribéry en Arjen Robben opvangen. Aanvankelijk was Callumn Hudson-Odoi de topkandidaat, maar hij is zwaar geblesseerd en Chelsea is niet happig op een transfer.

Bayern heeft naar verluidt zo'n zeventig miljoen euro over voor Sané, die dit seizoen tot 31 optredens kwam in de Premier League, waarvan 21 als basisspeler. In de grote wedstrijden moest de Duitse international geregeld voorrang verleden aan Raheem Sterling. Bij Der Rekordmeister moet hij de concurrentie aangaan met Kingsley Coman en Serge Gnabry.

Bayern was drie jaar geleden al in de race voor Sané, maar zag uiteindelijk van hem af vanwege de aanwezigheid van onder meer Ribéry en Robben. De rappe buitenspeler verruilde Schalke 04 vervolgens voor vijftig miljoen voor Manchester City.

Bayern versterkte zich al met de Franse verdedigers Lucas Hernández en Benjamin Pavard, die overkomen van respectievelijk Atlético Madrid en VfB Stuttgart. Ook Jann-Fiete Arp maakt deze zomer de overstap naar München.