Koeman snapt transferwens: 'Begrijp dat hij nadenkt over toekomst en wil spelen'

Koeman snapt transferwens: 'Begrijp dat hij nadenkt over toekomst en wil spelen'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 12:31di 21-05-2019 om 12:31

Ronald Koeman begrijpt goed waarom Jasper Cillessen wil vertrekken bij FC Barcelona. De bondscoach van Oranje denkt dat het voor een speler met zijn kwaliteit zaak is naar een club te gaan waar hij wekelijks aan spelen toekomt.

"Iedere voetballer wil spelen. Hij is zo'n goede keeper dat hij een basisspeler moet zijn", aldus Koeman tegenover Marca. "Het probleem is dat bij Barcelona die andere keeper (Marc-André ter Stegen red.) ook heel goed is."

Cillessen verhuisde in de zomer van 2016 naar Catalonië, maar wist in drie jaar tijd nooit uit te groeien tot de onbetwiste nummer één. "Cillessen heeft jaren gewacht op zijn kansen, maar de strijd met Ter Stegen is een lastige. Ik begrijp dat hij nadenkt over zijn toekomst en wil spelen", aldus Koeman.

De doelman van het Nederlands elftal keepte afgelopen weekend overigens wel, omdat Ter Stegen geblesseerd is. In de uitwedstrijd tegen Eibar (2-2) ging Cillessen bij één treffer niet vrijuit. Komend weekend wacht Cillessen en Barcelona de finale van de Copa del Rey.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws