De Ligt: 'Dat is de verdienste van Ten Hag, hij voelde dat die aanpak beste was'

De Ligt: 'Dat is de verdienste van Ten Hag, hij voelde dat die aanpak beste was'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 07:28wo 22-05-2019 om 07:28

Matthijs de Ligt zag dit seizoen 'echt iets ontstaan' bij Ajax. De negentienjarige aanvoerder prijst de rol van de routiniers, de ontwikkeling van jonge talenten én de invloed van trainer Erik ten Hag.

"Er is echt iets ontstaan. Te beginnen door de aankopen van spelers als Daley Blind en Dusan Tadic. Dat was echt een signaal naar de rest dat er iets stond te gebeuren", zegt De Ligt tegen Voetbal International. Hij zag het 'bijna vanzelf' in elkaar vallen. Het leidde tot de dubbel en een plek in de halve finale van de Champions League.

Ook met dank aan Ten Hag, stelt De Ligt. "Natuurlijk heeft de trainer een belangrijk aandeel in ons succes. Als aanvoerder kan ik ook heel goed met hem schakelen. Hij overlegt veel, weet wat er leeft, waar behoefte aan is. Het is echt iets van ons samen geworden, spelers en staf. En dat is de verdienste van Erik ten Hag, want hij voelde aan dat deze aanpak het beste was."

"In de tussentijd eist hij het maximale van alle spelers", vervolgt de verdediger. "Bij sommige jongens gebeurt dit vanzelf, maar er zijn ook spelers die dat bewust of onbewust even nodig hebben om het beste eruit te halen. Dat heeft Ten Hag met de staf voor elkaar gekregen. Hij is strikt, rechtlijnig, maar geeft ook vrijheid waar dat kan. Dat zie je ook aan ons spel terug. Spel waarmee we iedereen trots hebben gemaakt."

"De KNVB-beker, landskampioen en schitteren in de Champions League; dit is een seizoen dat mij als speler én als Ajacied heel veel moois heeft gegeven, en ik nooit meer zal vergeten", besluit De Ligt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws