Toivonen: 'Ik snap dat spelers en fans zich ergerden, soms ging ik te ver'

Toivonen: 'Ik snap dat spelers en fans zich ergerden, soms ging ik te ver'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 09:40wo 22-05-2019 om 09:40

Dat Mark van Bommel trainer van PSV is geworden, verbaast Ola Toivonen totaal niet. Binnen de lijnen was Van Bommel namelijk constant bezig met 'de ploeg neerzetten', vertelt Toivonen in een groot interview met ELF Voetbal. 

"Ik heb veel van hem geleerd. Mark wist net als ik, en Kevin Strootman, de grens op te zoeken van wat toelaatbaar was op het veld. We deden er alles aan om te winnen", herinnert de Zweedse routinier zich. 

"Daarbij maak je soms gebruik van de situatie. Zo kan het slim zijn om een kaart voor iemand uit te lokken. Voetbal blijft een spelletje dat je wil winnen. In Nederland wordt dat type speler niet altijd gewaardeerd."

Not a bad guy
Dat laatste ondervond hij zelf aan den lijve. "Maar hoe de buitenwereld over mij denkt, interesseert me niet. Ik wist dat ik van waarde kon zijn voor PSV door slim te spelen. I am not a bad guy, maar ik kan me voorstellen dat supporters en spelers van andere clubs zich soms aan mij ergerden."

"Bij PSV had ik gewoon een goede band met iedereen. Misschien ging ik soms ook iets te ver, maar ik had nooit de intentie om iemand pijn te doen of te blesseren. Ik hoop dat PSV-fans mij herinneren om mijn inzet voor de club."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws