Matthäus wijst naar De Ligt en tienersensatie: 'De spelers die zich onderscheiden'

Matthäus wijst naar De Ligt en tienersensatie: 'De spelers die zich onderscheiden'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 10:16wo 22-05-2019 om 10:16

Lothar Matthäus ziet Kai Havertz en Matthijs de Ligt als de twee spelers die symbool zullen staan voor de volgende generatie voetballers. Wat de voormalig Duits international betreft maakt Bayern München dan ook werk van de komst van eerstgenoemde.

"Voor mij is Kai Havertz de speler van het seizoen", vertelt Matthäus in gesprek met SPORT Bild. "Hij was de leider van het elftal en maakte cruciale doelpunten - en was constant. Daarmee was hij nog beter dan Marco Reus van Borussia Dortmund."

Samen met Matthijs de Ligt ziet Matthäus hem als speler die symbool zal staan voor de volgende generatie voetballers. "Kai Havertz en Matthijs de Ligt van Ajax zijn met hun persoonlijkheid de spelers die zich in hun leeftijdsklasse onderscheiden."

Bayern München zou Havertz graag binnen willen halen en Matthäus begrijpt wel waarom. "Ik heb nog nooit een jonge speler gezien, die zo rustig is aan de bal", vertelt hij over de tienersensatie. "Jonge spelers hebben vaak de neiging zenuwachtig te worden als ze onder druk worden gezet. Kai niet. Dat maakt hem uniek."

Bayer Leverkusen wil Havertz niet voor 2020 laten gaan, maar Matthäus raadt Bayern München aan werk van zijn komst te maken. "Ik zou Bayern aanraden om hem deze zomer al te halen. Het is beter om een paar miljoen te besteden dan hem straks naar het buitenland te zien gaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws