Update: 'Very excited' Verbeek officieel gepresenteerd door Adelaide United

Update: 'Very excited' Verbeek officieel gepresenteerd door Adelaide United

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 07:20do 23-05-2019 om 07:20

Gertjan Verbeek gaat definitief aan de slag als trainer bij het Australische Adelaide United. Dat bevestigt de analist woensdagavond bij FOX Sports.

"We kunnen de koffers pakken, want we gaan naar Australië", laat Verbeek weten. De 56-jarige trainer tekent voor twee jaar bij Adelaide United, dat afgelopen seizoen vierde werd in de Australische competitie. De club won in 2018 de FFA Cup, de bekercompetitie in Oceanië.

Verbeek had al langer zijn zinnen gezet op een akkoord met Adelaide, maar moest zijn toekomstige vrouw eerst overtuigen. "Ik heb natuurlijk met haar gesproken om het erdoor te krijgen. Ik moest m'n best doen, want ze kan slecht tegen verandering."

Het nieuwe seizoen van de A-League start in oktober, maar wordt voorafgegaan door het bekertoernooi dat eind juli begint. Verbeek was in het verleden trainer van sc Heerenveen, Heracles Almelo, AZ, Feyenoord, 1. FC Nürnberg, VfL Bochum en FC Twente.

Update 23/5 07.20: Via de officiële kanalen heeft Adelaide de aanstelling van Verbeek wereldkundig gemaakt. "Ik heb heel veel zin in dit nieuwe avontuur bij Adelaide United en ik kan niet wachten om te beginnen", wordt hij geciteerd. Bij zijn nieuwe club krijgt Verbeek te maken met een Nederlandse voorzitter, Piet van der Pol. De oefenmeester heeft zoals eerder gemeld voor twee jaar getekend. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws