VTBL krijgt ondanks dieptepunt tweede seizoen, vaste plek Van der Meijde

VTBL krijgt ondanks dieptepunt tweede seizoen, vaste plek Van der Meijde

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 19:58wo 22-05-2019 om 19:58

Laatste update: woensdag 22 mei 2019 om 20:02wo 22-05-2019 om 20:02

Andy van der Meijde krijgt na de zomer een vaste plek bij VTBL. Dat meldt De Telegraaf woensdag. Ondanks matige kijkcijfers krijgt het voetbalprogramma van Humberto Tan een tweede seizoen bij RTL 7.

Van der Meijde wordt naast Theo Janssen de vaste analist. "Van wisselspeler sta ik voortaan in de basis", laat de oud-speler van onder meer Ajax, Internazionale en Everton weten. De laatste maanden verscheen hij al regelmatig als gast.

Van der Meijde en Janssen hebben 'gewoon een klik', zegt eerstgenoemde. "Theo weet waar hij het over heeft, hij heeft zoveel kennis van de voetbalwereld. Om daarbij een beetje in de buurt te komen, moet ik heel veel wedstrijden gaan bekijken zodat ook ik meer info kan toevoegen. Heel leuk om te doen."

De kijkcijfers van VTBL lopen sinds de start van het programma in januari terug. Tan en co. begonnen met 265.000 kijkers, maar dat getal is inmiddels flink ingezakt. Afgelopen zondag bereikte VTBL het dieptepunt met 55.000 kijkers. De uitzending valt sinds eind maart samen met Studio Voetbal op NPO1.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws