'Ajax en PSV willen oplossing voor 'Jong-kwestie' en stemden tegen veranderagenda'

'Ajax en PSV willen oplossing voor 'Jong-kwestie' en stemden tegen veranderagenda'

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 08:30do 23-05-2019 om 08:30

Laatste update: donderdag 23 mei 2019 om 08:44do 23-05-2019 om 08:44

Tijdens de stemming over de vervroegde invoering van de veranderagenda, deze week in Zeist, waren vijftien clubs voor en drie clubs tegen. FC Emmen, Ajax en PSV gingen niet akkoord. Volgens Voetbal International hebben de twee topclubs een onbevredigd gevoel over de afspraken rond beloftenteams. 

De veranderingen die per komend seizoen worden doorgevoerd, gaan voor Ajax en PSV 'niet ver genoeg', schrijft het ED. 'Omdat ze nu vooral garanties willen hebben ten aanzien van de deelname van Jong-teams in de eerste divisie en de voorwaarden waaronder dat kan.' Daar zijn echter (nog) geen knopen over doorgehakt. 

De grootmachten uit Amsterdam en Eindhoven zouden bereid zijn om 'tonnen' te betalen aan andere clubs om deelname veilig te stelllen , aangezien 'het opstellen van talenten op het tweede niveau van Nederland in een aantal gevallen een vliegwiel voor hun ontwikkeling bleek.'

VI weet dat Ajax en PSV sowieso balen van het feit dat afgelopen jaar een leeftijdsgrens van 23 jaar is doorgevoerd voor spelers van de beloftenteams die actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie. 

De garantie op deelname van Jong-teams in de KKD is voor Ajax en PSV essentieel, schrijft het ED; ook hadden beide clubs ingezet op een Eredivisie met zestien clubs in plaats van achttien. Over die twee punten kwam woensdag niets naar buiten. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws