VoetbalPrimeur Eftal van het Jaar: centrale verdedigers

VoetbalPrimeur Eftal van het Jaar: centrale verdedigers

24-05-2019 12:00 Laatste update: 10:47
79

Het reguliere Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het hoog tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. De komende periode bepaal jij welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie behoren.

Voor de positie van centrale verdediger hebben we acht spelers genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. De twee verdedigers met het hoogste aantal stemmen krijgen een plek in het uiteindelijke beste elftal van 2018/19. Dit zijn op alfabetische volgorde de acht genomineerden.

Daley Blind (Ajax)
Keerde in de zomer terug naar zijn jeugdliefde en maakte samen met Matthijs de Ligt grote indruk als defensief duo. Blind stond z'n mannetje, leidde Ajax naar de landstitel én de TOTO KNVB Beker en haalde in de Champions League een bizar hoog niveau. 


Eric Botteghin (Feyenoord)
De 31-jarige Braziliaan deed dit seizoen in slechts 22 Eredivisie-wedstrijden mee. Zonder Botteghin oogt de achterhoede van Feyenoord direct een stuk minder stabiel. Hij is onmisbaar. 


Jeffrey Chabot (FC Groningen)
Chabot wist tijdens zijn debuutjaar in Groningen dusdanig te imponeren, dat hij direct een transfer naar Italië verdiende. Sampdoria nam de Duitse reus donderdag over van De Trots van het Noorden. 


Willem Janssen (FC Utrecht)
Janssen (32) is niet meer weg te denken uit de achterhoede van FC Utrecht. 33 keer stond de Limburger dit seizoen in de basis. Opvallend: hij scoorde liefst zes keer. Met de FC maakt Janssen zich op voor de finale van de play-offs. Vitesse is de tegenstander in de allesbepalende finale. 


Teun Koopmeiners (AZ)
Koopmeiners begon bij AZ ooit als controleur, maar inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een uitstekende, technisch begaafde centrale verdediger. In 32 duels scoorde Koopmeiners acht keer, vaak vanaf de strafschopstip. 


Matthijs de Ligt (Ajax)
Woorden schieten haast tekort om de ontwikkeling en potentie van De Ligt te beschrijven. Dit seizoen liet de Ajax-captain wekelijks zien dat hij tot de beste verdedigers ter wereld gerekend mag worden - en dat op negentienjarige leeftijd. De volledige Europese top wil De Ligt inlijven. 


Kik Pierie (sc Heerenveen)
Pierie was een van de weinige lichtpuntjes in een seizoen dat men in het Abe Lenstra Stadion heel snel uit het geheugen wil wissen. Tijdens de eerste seizoenshelft stond Pierie vaak opgesteld als linksback, later kreeg hij z'n plek in het centrum terug. Ajax heeft de jonge verdediger inmiddels ingelijfd. 


Daniel Schwaab (PSV)
Nee, voor Schwaab koop je geen seizoenskaart, maar een speler als hij mis je pas wanneer hij er niet ís. Met zijn ervaring en inzicht was de Duitser dit seizoen weer van grote waarde voor PSV. De formatie van trainer Mark van Bommel incasseerde in 34 competitiewedstrijden slechts 26 doelpunten. Voor Schwaab moet nu een opvolger worden gevonden. De routinier besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. 

Wie vond jij de beste centrale verdediger van dit Eredivisie-seizoen? Stem hieronder op je favoriet!

No Poll