De Ligt: 'Ik weet zeker dat ik vroeger hetzelfde had gedaan als Ronaldo'

De Ligt: 'Ik weet zeker dat ik vroeger hetzelfde had gedaan als Ronaldo'

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 17:09do 23-05-2019 om 17:09

Matthijs de Ligt won dit seizoen als negentienjarige aanvoerder van Ajax de landstitel en KNVB Beker én reikte tot de halve finale van de Champions League. De zelfkritische verdediger erkent dat hij grote stappen heeft gezet.

"Ik ben veel rustiger geworden in het veld", concludeert De Ligt in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Vroeger was het veel meer dat ik er volle bak invloog. Acht van de tien keer ging het dan goed, maar ook twee keer fout. Nu lees ik wedstrijdsituaties beter en zorgen mijn inschattingen ervoor dat ik stabieler ben."

De Ajax-captain herinnert zich ook een moment in de uitwedstrijd tegen Juventus. "Een lange bal op Ronaldo. Hij sprong erin om te koppen, en ik weet zeker dat ik vroeger hetzelfde had gedaan. Dat duel moest en zou ik zijn aangegaan. Nu had ik de situatie om hem en mij heen al gezien en wachtte ik, zodat hij de bal doorkopte, en ik hem vervolgens kon opvangen. Dat zijn kleine dingetjes, waarin ik merk dat ik meer ervaring krijg."

De Ligt denkt ook aan de beruchte WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije, waarin hij zijn debuut maakte. "Die bal die over me heenvloog, dat had met jeugdigheid te maken. Ik weet zeker dat ik een dergelijke spelsituatie nu veel beter zou inschatten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws