'Heel goede' De Ligt: 'In De Kuip had-ie moeite met me, maar dat mag wel, toch?'

'Heel goede' De Ligt: 'In De Kuip had-ie moeite met me, maar dat mag wel, toch?'

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 12:36do 23-05-2019 om 12:36

Laatste update: donderdag 23 mei 2019 om 12:37do 23-05-2019 om 12:37

Robin van Persie vindt Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong 'heel goede spelers'. De gestopte aanvaller vindt het echter lastig om jonge Oranje-internationals te vergelijken met de toppers van zijn generatie.

Van Persie noemt de 2-0 uitnederlaag tegen IJsland (kwalificatie voor EK 2016) als een 'dieptepuntje' met het Nederlands elftal. "In die fase was de sfeer rond Oranje negatief, mis je ook twee toernooien op rij", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Daarom vind ik het knap hoe Ronald Koeman en de spelers dat zo hebben weten om te draaien. Compliment waard."

Inmiddels lopen er volgens Van Persie weer goede spelers bij Oranje. "Moeilijk te vergelijken met mijn generatie, ze spelen op andere posities en in een tijd waarin het voetbal ten opzichte van toen enorm is veranderd", legt hij uit. "Maar ik vind ze dus wel heel goed. Matthijs de Ligt is negentien jaar en zo sterk. Ik heb tegen hem gespeeld. Ja, in De Kuip had-ie moeite met me, maar dat mag ook wel, toch?"

Ook De Jong heeft indruk gemaakt op Van Persie. "Frenkie de Jong heeft een heel eigen stijl. Frankrijk-uit, Feyenoord-Ajax, hij is gewoon Frenkie. Leuk om te zien, misschien ook wel doordat ik dat ook van mezelf vond."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws