Van Gaal: 'De Jong moet zich afvragen welke rol hij had kunnen spelen bij Ajax'

Van Gaal: 'De Jong moet zich afvragen welke rol hij had kunnen spelen bij Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 17:56do 23-05-2019 om 17:56

Het wordt voor Frenkie de Jong een pittige klus om een basisplaats af te dwingen bij FC Barcelona. Dat stelt Louis van Gaal, die vraagtekens zet bij de keuze van de 22-jarige Ajacied.

"Frenkie de Jong is 22 en gaat naar Barcelona. Maar daar spelen op het middenveld Rakitic, Busquets, Vidal en Arthur. Welke rol krijgt De Jong dan bij Barça?", analyseert Van Gaal in gesprek met het Duitse tijdschrift 11Freunde. "Natuurlijk is hij intelligent. Maar dan moet hij zich afvragen welke rol hij had kunnen spelen indien hij bij Ajax zou blijven."

Ajax krijgt 86 miljoen euro voor De Jong, die bij Barcelona zijn handtekening heeft gezet onder een vijfjarig contract. In Camp Nou komt hij twee Nederlanders tegen. Jasper Cillessen, die hoogstwaarschijnlijk gaat vertrekken, en Ludovit Reis. De achttienjarige middenvelder van FC Groningen rondde donderdag zijn droomtransfer af.

Ten Hag
Van Gaal, oud-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona, Bayern München, Manchester United en het Nederlands elftal, is vol lof over Ajax-trainer Erik ten Hag. "Ik vind het geweldig als coaches hun stempel drukken op het spel. Ik hou van Erik Ten Hag, Pep Guardiola en Jürgen Klopp, omdat het duidelijk is hoe hun filosofie eruit ziet."

Poll

Gaat Frenkie de Jong meteen een basisplaats opeisen bij Barça?

(8772 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws