Troost kaatst terug: 'Kwaliteit van mensen die bij Feyenoord passen onvoldoende'

Troost kaatst terug: 'Kwaliteit van mensen die bij Feyenoord passen onvoldoende'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 09:45vr 24-05-2019 om 09:45

Sjaak Troost heeft nooit de ambitie gehad om technisch directeur te worden, maar hij weet zeker dat hij de functie goed kan invullen bij Feyenoord. Hij windt er desondanks geen doekjes om dat een betere kandidaat niet voorhanden was.

"We zijn er gewoon niet in geslaagd om een gepaste opvolger te vinden, zoeken of bereid te vinden. Uiteraard hebben we die pogingen wel gedaan", zegt Troost tegen Feyenoord TV. "Als Feyenoord zijnde denken we met de mensen binnen de club: we moeten nu iets gaan doen. En als we om ons heen kijken hebben we voldoende kennis, kunde en ervaring om aan de slag te gaan."

Troost kaatst de bal terug als wordt gesteld dat het 'gek' is dat Feyenoord geen opvolger van Martin van Geel heeft kunnen vinden. "Het blijkt dat de kwaliteit van mensen, van het kaliber die bij Feyenoord passen, ook onvoldoende is. Je kan dus zeggen dat er ook niet al te veel kwaliteit rondloopt. We zeggen: je bent Feyenoorder, maar niet voor de lol. En je kunt daaraan toevoegen: Als je eenmaal Feyenoorder bent, heb je levenslang. Dus je doet dit gewoon."

Troost ziet het op orde brengen van de A-selectie van trainer Jaap Stam als prioriteit. "Dat gaan we met het team doen en uiteraard met Jaap. We gaan kijken wat zijn wensen zijn. Welke jeugdspelers geven we de kans bij de A-selectie? Het totale plaatje is absolute prioriteit." Heeft de selectie een impuls nodig? "Dat hebben we eigenlijk al gedaan met het aantrekken van Jaap. Over de samenstelling van de selectie ga ik nu nog niet communiceren", aldus de ad interim.

Troost meent dat hij voldoende kennis heeft voor de functie. "Waar ik echt verstand van heb en waar ik mij thuis voel is de voetbalwereld. Ik heb een netwerk, maar als we met het team bij elkaar zitten hebben we een mganetwerk. Geloof me, de zaakwaarnemers weten mij wel te vinden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws