Feyenoord stelt Troost officieel aan: 'De ideale td momenteel niet voorhanden'

Feyenoord stelt Troost officieel aan: 'De ideale td momenteel niet voorhanden'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 09:10vr 24-05-2019 om 09:10

Laatste update: vrijdag 24 mei 2019 om 09:24vr 24-05-2019 om 09:24

Sjaak Troost wordt per 1 juni technisch directeur ad interim van Feyenoord, zo bevestigt de Rotterdamse club. De oud-speler draagt tot en met 31 januari 2020 verantwoordelijkheid voor de scouting en het aan- en verkoopbeleid.

Troost is momenteel nog lid van de raad van commissarissen. De viervoudig international doorliep als speler de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde tussen 1978 en 1992 liefst 397 wedstrijden in het eerste elftal van de club. Hij won onder meer één landstitel en vier keer de KNVB Beker. Na zijn actieve loopbaan was Troost onder meer veertien jaar commercieel directeur.

"Eerlijk is eerlijk: we hebben de markt goed geïnventariseerd, maar de ideale TD is momenteel niet voorhanden", reageert algemeen directeur Jan de Jong van Feyenoord op de clubsite. "Nu er belangrijke maanden aankomen zijn we daarom blij dat we tijdelijk een beroep kunnen doen op een ras-Feyenoorder, die deze functie goed kan en wil invullen. En eentje die, zoals het een Feyenoorder betaamt, opstaat nu de club hem nodig heeft."

Troost ziet zijn periode als interim-directeur met vertrouwen tegemoet. "Omdat ik de club goed ken natuurlijk. En dus weet dat er - bijvoorbeeld met mijn mededirecteuren en mensen als Stanley Brard, Dirk Kuyt, de nieuwe trainer Jaap Stam en nog talloze anderen - genoeg collega's met specifieke kennis en vaardigheden in huis zijn om samen tot goede besluiten voor Feyenoord te komen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws